دو مدیر در حادثه بندر شهید رجایی بازداشت شدند نقص فنی هواپیما موجب بازگشت پرواز شیرازـمشهد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۳هزار قرص روانگردان و ۳ کیلوگرم مواد مخدر در ۵ عطاری در تهران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی خدمات درمانی ناباروری افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور هدیه روز معلم واریز شد | طی یک‌سال‌ونیم گذشته، ۸۵ درصد بدهی‌های آموزش و پرورش پرداخت شده است مشکل کمبود معلم مدارس تا قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ رفع خواهد شد ۱۲ هزار پلنگ در معرض خطر قاچاق و تجارت حیات وحش حدود ۸۰ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند حمله سگ در جوین خراسان رضوی، ۸ نفر را راهی بیمارستان کرد ضایعه‌های رحمی «ایران» یوزپلنگ توران، احتمال بارداری‌اش را کاهش داد ماجرای نقص فنی پرواز تهران-مشهد چیست؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تلاش حداکثری دولت چهاردهم برای ارتقای کیفیت آموزشی سختی های ترک سیگار | ماجرای یک جدایی سخت! ساقه‌های کوچک بامبو سخت‌گیری آموزش و پرورش در جذب معلم | دانشجومعلمان دوباره گزینش می‌شوند معلم برگزیده کشوری از خراسان رضوی، از مسیر موفقیتش می‌گوید | باید با نسل زِد ارتباط مؤثر داشته باشیم مرگ ۷ مادر براثر سقط جنین طی سال ۱۴۰۳ سیگار با رگ‌های بدنتان چه می‌کند؟ برنامه جدید آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت آموزشی دبستانی‌ها | بیش از ۳۲۰ هزار معلم در صف آموزش اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما و احتمال بارش تگرگ در نواحی مستعد درددل ۲۴ معلم نمونه کشور با وزیر آموزش و پرورش | از نحوه طراحی سؤالات امتحان نهایی تا رتبه‌بندی معلمان وظیفه اصلی معلم القای حس ارزشمندی به دانش‌آموز است جزایر خلیج‌فارس شناسنامه‌دار خواهند شد ماراتن شکستن ترافیک برای رسیدن به حوزه کنکور قول مساعد تأمین اجتماعی برای اجرای مرحله‌ی دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دردسر‌های همسایگی با مدرسه | گلایه‌های شهروندان مشهدی از فعالیت مدارس در نزدیکی منازل آنها مشهد، شهر دوستدار سالمند می‌شود تداوم بارش در غرب، مرکز و شمال کشور (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

متقاضیان وام فوری بخوانند| شگرد کلاهبرداری در قالب وام باز هم قربانی گرفت

  • کد خبر: ۳۱۵۱۱۸
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
متقاضیان وام فوری بخوانند| شگرد کلاهبرداری در قالب وام باز هم قربانی گرفت
با اینکه بانک مرکزی و پلیس فتا بارها طی اطلاعیه‌هایی، هرگونه استفاده از نام منابع رسمی شبکه بانکی کشور از طریق بسترهای غیر رسمی در رابطه با پدیده گسترش وام‌های فوری در شبکه های مجازی را غیر معتبر دانسته و نسبت به این موضوع هشدار داده‌اند، هنوز هم این ترفند برخی مردم و متقاضیان را به دام می‌اندازد.

به گزارش شهرآرانیوز، اخیرا بانک مرکزی طی اطلاعیه‌ای، یک هشدار جدی مبنی بر تبلیغات اعطای وام در شبکه‌های اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی را به مشتریان بانکی داد.

طبق اعلام بانک مرکزی، کانال‌های جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت می‌کنند. این کانال‌ها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب این افراد، اقدام به تبلیغ و عضوگیری در کانال‌های مربوطه می‌کنند. هموطنان باید توجه داشته باشند، تمامی این تبلیغات، تله‌ای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مال‌باختگی می‌شود.

براساس اعلام رسمی شبکه بانکی، متقاضیان برای دریافت اطلاعات در زمینه هرگونه تسهیلات، باید از طریق مجاری رسمی مانند وب‌سایت بانک‌ها و موسسات اعتباری، اقدام کنند.

گسترش پدیده وام‌های فوری در فضای مجازی

همچنین در این زمینه سرتیپ داوود معظمی گودرزی - رئیس پلیس فتا تهران - هم اعلام کرد که با بررسی پرونده‌های جرایم سایبری فقط در شب گذشته بیش‌ترین پرونده‌هایی که به پلیس فتای تهران بزرگ واصل شده، درباره موضوع پرداخت وام است که افرادی سودجو در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، تبلیغ این وام‌ها را انجام می‌دهند.

به گفته او، حتی در شب گذشته در پلتفرم دیوار یک لینک از نرم افزاری به نام «وام‌چی» تبلیغ شده بود که در تبلیغات آن پرداخت فوری وام آمده بود. این تبلیغ، متقاضیان را به یک سایت هدایت می‌کرد که بر اساس آن باید یک برنامه یا اپلیکیشن را نصب می‌کردند و این نرم افزاد در واقع یک بدافزار است و زمانی که نصب می‌شود به همه اطلاعات گوشی متقاضیان دسترسی پیدا می‌کند و در زمان ثبت نام اطلاعاتی از جمله کد ملی و شماره موبایل متقاضیان را دریافت می‌کند و در قدم بعدی، این بدافزار با دسترسی به پیامک‌های اشخاص، می‌تواند به حساب‌ها دسترسی یافته و آنها را خالی کنند.

هرگونه اقدام برای دریافت وام؛ فقط از طریق بانک‌ها

رئیس پلیس فتا تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه این موضوع به یک شگرد مرسوم تبدیل شده و متاسفانه در فضای مجاری نیز گسترش پیدا کرده است، هر گونه درخواست برای دریافت وام حتما در بستر خود بانک‌ها باید انجام شود و کسانی که در فضای مجازی این نرم افزار‌ها را ارائه می‌دهند، اطلاعات افراد را دریافت و به آنها دسترسی پیدا می‌کنند، بی شک کلاهبرداران سایبری هستند و هدف آنها کلاه برداری است.

با توجه به هشدار‌های مقامات بانکی و انتظامی کشور در رابطه با هوشیاری شهروندان در جهت استفاده از مجاری رسمی شبکه بانکی کشور برای دریافت وام و تسهیلات و با توجه به فراگیر شدن پدیده وام فوری و گسترش تبلیغات آن، بی شک عدم اقدام از طریق منابع رسمی و مجاری معتبر نظام بانکی کشور، خطر کلاه برداری و سوءاستفاده از شهروندان، باید بیش از هر زمانی مورد توجه متقاضیان دریافت تسهیلات قرار بگیرد.

با این حال، نیاز مبرم به ساماندهی پلتفرم‌های داخلی که امکان نظارت بر آنها نیز وجود دارد، بدون شک یک الزام اساسی است، چراکه زمانی که تبلیغاتی در پلتفرم‌های داخلی، ارائه می‌شود، برداشت عموم مردم و متقاضیان به رسمی بودن آن است و بی شک باید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از نام منابع رسمی شبکه بانکی لحاظ شود تا شاهد مراجعات کمتر به مراجع قضایی و انتظامی کشور باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->